sport

Sporten is iets van alledag. In de tijd van de oude Grieken beoefende men voor atletiek, de moeder der sporten. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel sporten, die wereldwijd worden bekeken en waar gigantisch veel geld in omgaat. Welke sporten worden in 2020 nog populairder? Vaak worden volwassenen en met name kinderen geïnspireerd om sporten te beoefenen als hun land met die sport een goede prestatie heeft neergezet. Personen kunnen heel lang een inspiratie zijn voor de sport en de mensen. Zo inspireert Johan Cruyff vandaag de dag nog steeds mensen met zijn magistrale voetbal en onnavolgbare analyses en uitleggen.

De paardensport groeit

Paardenmeisjes zijn van alle tijden. De kamer vol met posters van paarden en Justin Bieber. In adellijke, koninklijke en rijke families is paardrijden populair. Niet gek ook, want een goed paard kost je al gauw tussen de 10.000 en de 50.000. Als het niet meer is. Want wie mee wil rijden in de top, zal in de buidel moeten tasten. Desalniettemin is de paardensport in opkomst. Springzadels vliegen als warme broodjes over de toonbank. De paardensport leeft. Het kennisniveau over paarden stijgt. In 2020 zullen diverse paardensporten groeien.

Doe je aan paardensport? Neem dan eens een kijkje op de website van Equipe Zadels!

Vrouwenvoetbal

5,5 miljoen mensen uit Nederland keken naar de WK-finale van afgelopen zomer. Mannen, vrouwen, jongens en met name meisje genoten van het voetbal van de dames. Helaas eindigde een goed toernooi niet met het desgewenste goud, maar met een zilveren plak. Al gauw kwam het besef dat zilver het hoogst haalbare was. De Amerikaanse vrouwen waren met supersterren Megan Rapinoe en Alex Morgan topscoorders op het WK met elk 6 goals. Het WK vrouwenvoetbal heeft zeker de nodige invloed op het amateur meisjes- en vrouwenvoetbal. In 2020 zullen we zien dat het ledenaantal onder de vrouwelijke voetballers verder zal stijgen.

Formule 1

De snelheid en het verbrande rubber is iets waar je verslaafd aan kan raken. In 2020 kun je tijdens het circuit in Zandvoort de coureurs met eigen ogen voorbij zien razen. Onze Max zou wel eens hoge ogen kunnen gooien in Zandvoort. Dit evenement gaat ongetwijfeld een grote invloed gaat hebben op het aantal formule 1 volgers volgend jaar.