Een overzicht met de beste en meest effectieve producten voor wielrenners. ✓ Energieproducten ✓ Herstelproducten ✓ Lees ons blog!

3 Wieler producten die goed zijn voor het lichaam


Wielrennen vraagt veel van het lichaam, om het lichaam voor te bereiden of beter te laten herstellen zijn daarvoor bestemde producten verkrijgbaar. Of je nou een fanatieke wielrennen bent of pas net begint, deze producten zijn geschikt voor elke wielrenner. Wij hebben een top 3 gemaakt met effectieve producten om het lichaam voor te bereiden, te beschermen en te herstellen. De onderstaande producten zijn de basis om altijd optimaal te presteren.

1. Energieproducten


Wielrennen is een fanatieke sport waarbij veel inspanning voor nodig is. Je verliest veel vocht en verband zowel veel energie als koolhydraten. Vooral onervaren wielrenners kennen het gevoel dat je halverwege minder energie hebt en moeite krijgt om het tempo bij te benen. Om te voorkomen dat je moet afhaken zijn er allerlei energieproducten te koop om dit tegen te gaan. De meest bekende energieproducten zijn energierepen- en dranken die bij veel wielrenwebshops verkrijgbaar zijn, zoals bij Fietskledinvoordeel.nl.

2. Energierepen 


Wanneer je een lange fietstocht voor de boeg hebt en je voeding hierop wil aanpassen is het verstandig om energierepen mee te nemen. Tijdens het fietsen verbrand je veel energie en koolhydraten, voorkom dat je vroegtijdig moet afhaken en eet een smaakvolle energiereep. De meeste energierepen zijn makkelijk verteerbaar, gezond en bevatten 70% koolhydraten. Met energierepen blijft je energievoorraad op peil en zul je merken dat het beter vol te houden is.

3. Energiedranken

Een ander effectief product om het verlies van vocht, mineralen en koolhydraten tegen te gaan zijn hypotene energiedranken. Wanneer je slechts 2 procent vocht verliest kan dit je lichaamsgewicht al doen dalen met maar liefst 20 procent. Deze dranken bevatten ingrediënten die het vocht en mineralen in balans houden. Daarnaast wordt de koolhydraadvoorraad aangevuld zodat je weer op volle kracht vooruit kan. Hypotene energiedranken kunnen voor, na en tijdens het sporten genuttigd worden.