Het vinden van de beste jeu de boules ballen

  • door
Jeu-de-boules-winkel-logo

Vind je het leuk om jeu de boules te spelen en ben je op zoek naar meer informatie over de geschiedenis of over het gebruiken van de juiste ballen? Dan ben je bij https://jeudebouleswinkel.nl/ aan het juiste adres. 

Het ontstaan van het spel 

Ieder jaar gaan er vele Neerlands naar Frankrijk om het typische spel te spelen. Daarom wordt er vaak gedacht dat je de boules een Frans spel is maar niets in minder waar. Het spel werd niet door de Franse als eerst gespeeld maar door de Grieken. In deze tijd was het spel niet om tijd te verdrijven maar werk meer gezien als kogelstoten. Daarentegen waren de Romeinen die van het krachtspel van de grieken een behendigheidsspel maakten. Het spel werd toentertijd gespeeld zoals wij het jeu de boules pl momenteel nog steeds spelen. het spel werd in de loop van de jaren onder de Grieken en Romeinen steeds minder populair, bij hen verschoof de interesse namelijk steeds vaker naar andere sporten. Het spel bleef echter nog ontzettend populair in andere gebieden zoals in frankrijk. 

Het vinden van de juiste ballen 

Bij het vinden van de juiste ballen moet er worden gedacht aan de hardheid, het materiaal van de bal en welke accessoires je absoluut nodig hebt voor het spelen van het spelletje. Op https://jeudebouleswinkel.nl/ is zeer veel informatie te vinden over de juiste hardheid van de bal, het materiaal van de bal en over het merk jeu de boule ballen die je het beste kunt gebruiken en het meeste populair zijn.